Апелативният специализиран наказателен съд измени мярката за неотклонение задържане под стража

...
Апелативният специализиран наказателен съд измени мярката за неотклонение задържане под стража
Коментари Харесай

Съдът пусна от ареста адвокат на Цветан Василев

Апелативният специализиран наказателен съд промени мярката за неотклонение " задържане под стража " на единия от юристите на банкера Цветан Василев - Лазар Карадалиев, в по-лека. Той напуща ареста против гаранция от 150 000 лв., оповестиха от пресцентъра на съда.

В средата на март спецпрокуратурата повдигна обвинение на адв. Карадалиев за пране на пари от незаконна активност. Според държавното обвиняване бранителят на Цветан Василев е ръководил организирана незаконна група, в която са взели участие още двама юристи и чиновник в кантора. 

" Събраните досега доказателства сочат, че групата е работила от 2014 година. За користните си цели участниците употребявали следени от тях юридически лица, регистрирани на подставени лица в България, както и в офшорни зони – разполагащи с открити сметки в български банки. Пълномощници на тези компании теглили или нареждали преводи по избрани сметки на средства, добити от незаконна активност ", оповестиха тогава от прокуратурата.

В края на 2018 година пък разследващите проведоха претърсвания в офиси и домове на юристи от неговата адвокатска фирма, а по-късно той беше упрекнат дружно с клиента си - оръжейния търговец Емилиян Гебрев, за присъединяване в проведена незаконна група за пране на пари. Това дело против Карадалиев започна тъкмо, когато Гебрев влезе в спор с депутата от Движение за права и свободи, огромен предприемач и медиен магнат Делян Пеевски поради подозрения, че последният се пробва да придобие оръжейния цех " Дунарит ". 

Адвокат Карадалиев беше упрекнат и през 2017 година, когато прокуратурата откри данни, че е взел участие в проведена незаконна група за контрабанда на цигари. Няколко месеца по-късно пък юристът беше притеглен към наказателна отговорност, тъй като съгласно прокуратурата се опитвал да " профилактира " очевидец по делото за източването на КТБ.

В началото на годината антикорупционната комисия заяви, че внася в Софийския градски съд иск за лишаване на 2 800 963 лева против " Лазар К ", тъй като " същият е получил неследваща му се сума в качеството на юрист, без да е правил юридически или други услуги на сдружение, което му е изплатило хонорар без документи. Лазар К. е притеглен като обвинен от прокуратурата за присъединяване в проведена незаконна група ".
Адвокат на Цветан Василев е в ареста с следващо обвинение
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР